закрыть

Бесплатная консультация

Для получения бесплатной консультации юриста,заполните заявку ниже.
Оставьте email или телефон,чтобы мы могли Вам ответить.
Опишите Вашу проблему
Отправить заявку
Бесплатная консультация
Агентство недвижимости Киевская Русь

Недвижимость Киева и Киевской области

Продажа квартир и домов в Киеве

+Добавить объявление
Телефон+380(93)611-1316
Emailinfo@realty-ukraine.net
Skypegoncharov.realty
FacebookМы на Facebook
ВКонтактеМы ВКонтакте
Риэлторские услугиНаши предложенияЮридические услугиБТИБезопасностьКонсультацииУслуги иностранцамО нас
Slideshow Image 1
УкраинаПокупкаПродажаАрендаНовостройкиКоммерческая недвижимостьКредитованиеИнвестирование




Консультация адвоката
Как открыть фирму
arou
lombardlifetourismsellyoursiteworldrealtyuahomelandbusrent

УХИЛЕННЯ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ:

За ухилення від сплати податків передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.

[b]Зокрема у ст. 212 Кримінального кодексу йдеться,що злочин може бути вчинений як службовою особою підприємства,установи,організації,незалежно від форми власності або особою,що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи чи будь-якою іншою особою,яка зобов'язана їх сплачувати. При цьому дії таких осіб призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів. У випадку,якщо не сплачено коштів,які в тисячу і більше разів перевищують установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян (609,00 * 1000=609000 гривень),відповідальність у цьому випадку - штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Якщо не сплачено коштів,які в три тисячі і більше разів перевищують установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян (609,00 * 3000=1827000 гривень),відповідальність у цьому випадку - штраф від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Якщо не сплачено коштів,які в три тисячі і більше разів перевищують установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян (609,00 * 5000=3045000 гривень),відповідальність у цьому випадку - штраф від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
[b]Отже,за несплату податків суд може призначити кримінальне покарання у вигляді штрафу розміром від 17000 до 425000 гривень в залежності від суми несплачених податків. Особа не несе відповідальності у випадку,якщо до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки,збори (обов'язкові платежі),а також відшкодувала шкоду,завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції,пеня). Ухилення від сплати податків,зборів,інших обов'язкових платежів може бути вчинене,наприклад,шляхом:• неподання документів,пов'язаних із їх обчисленням та сплатою до бюджетів чи державних цільових фондів (податкових декларацій,розрахунків,бухгалтерських звітів і балансів тощо);• приховування об'єктів оподаткування;• заниження цих об'єктів;• заниження сум податків,зборів,інших обов'язкових платежів;• приховування факту втрати підстав для одержання пільг з оподаткування;• подання неправдивих відомостей чи документів,що засвідчують право фізичної особи на податковий кредит або на податкову соціальну пільгу.
Неподання документів,пов'язаних із обчисленням і сплатою податків,зборів,інших обов'язкових платежів,полягає в умисному неподанні до органів державної податкової служби в установлений строк декларацій про прибуток суб'єктів господарської діяльності чи фізичних осіб,про сплату інших обов'язкових платежів тощо. Неподання податкової декларації,як правило,є одночасно і приховуванням об'єктів оподаткування. Під приховуванням об'єктів оподаткування треба розуміти не відображення у звітних документах,які подаються до податкових органів,будь-яких із цих об'єктів - доходу (прибутку),доданої вартості робіт,продукції,послуг тощо.
Заниженням об'єктів оподаткування є умисне неправильне обчислення бази оподаткування,зменшення його бази шляхом не відображення у поданих до податкових органів деклараціях чи інших звітних документах повного обсягу об'єктів оподаткування тощо,внаслідок чого податки,збори,інші обов'язкові платежі сплачуються платником не в повному обсязі. Зокрема,заниження оподатковуваного прибутку може полягати в частковому чи повному невключені до нього коштів,одержаних від виконання певних робіт,надання послуг. Під заниженням сум податків,зборів,інших обов'язкових платежів слід розуміти умисне неправильне обчислення (у тому числі шляхом умисного заниження податкової ставки) тих їх сум,що підлягають сплаті до бюджетів чи державних цільових фондів при правильному відображенні об'єктів оподаткування (без заниження чи приховування останніх).
[b]Адміністративна відповідальність настає за:неподання або несвоєчасне подання посадовими особами підприємств,установ та організацій платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків та зборів (обов'язкових платежів). Відповідальність - штраф у розмірі від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо повторно протягом року - штраф у розмірі від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (Ст. 163-2 КУпАП). неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних,неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат,для яких законами України встановлено обов'язкову форму обліку. Відповідальність - попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо повторне порушення протягом року - штраф у розмірі від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (Ст. 164-1 КУпАП). Застосування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів),не звільняє платників податків від обов'язку сплатити до бюджету належні суми податків та зборів,контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

На главнуюК статьям

АГЕНТСТВО НЕДВИЖИМОСТИ УКРАИНЫ. Объединение риэлторов и юристов рынка недвижимости Киева. Сopyright ©2004-2012Сopyright ©2004-2012 ICT COMPANY www.infopromua.com. Все права защищены.
Выгодно продадим/сдадим вашу недвижимость
cursor

Оформление заявки

Адвокатское и риелторское объединение Украины предоставляет полный спектр услуг в сфере недвижимости. Мы с радостью готовы предложиться Вам свои услуги по продаже и аренде недвижимости в Киеве и Киевской области.

Оставьте Ваш номер телефона и наш специалист свяжется с Вами в кратчайшие сроки

Ваш номер телефона: