закрыть

Бесплатная консультация

Для получения бесплатной консультации юриста,заполните заявку ниже.
Оставьте email или телефон,чтобы мы могли Вам ответить.
Опишите Вашу проблему
Отправить заявку
Бесплатная консультация
Агентство недвижимости Киевская Русь

Недвижимость Киева и Киевской области

Продажа квартир и домов в Киеве

+Добавить объявление
Телефон+380(93)611-1316
Emailinfo@realty-ukraine.net
Skypegoncharov.realty
FacebookМы на Facebook
ВКонтактеМы ВКонтакте
Риэлторские услугиНаши предложенияЮридические услугиБТИБезопасностьКонсультацииУслуги иностранцамО нас
Slideshow Image 1
УкраинаПокупкаПродажаАрендаНовостройкиКоммерческая недвижимостьКредитованиеИнвестирование




Консультация адвоката
Как открыть фирму
arou
lombardlifetourismsellyoursiteworldrealtyuahomelandbusrent

Оподаткування операцій з продажу об'єктів нерухомого майна

Оподаткування операції з продажу нерухомого майна,яке перебувало у власності платника податку на момент набрання чинності цим Законом

11.1.1. Дохід,отриманий платником податку від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку,квартири або частини квартири,кімнати,садового будинку (включаючи земельну ділянку,на якій розташовані такі об'єкти,а також господарсько-побутові споруди та будівлі,розташовані на такій земельній ділянці),не оподатковується,якщо загальна площа такого житлового будинку,квартири або частини квартири,кімнати,садового будинку не перевищує 100 квадратних метрів.

У разі якщо площа такого об'єкта нерухомого майна перевищує 100 квадратних метрів,то частина доходу,пропорційна сумі такого перевищення,підлягає оподаткуванню за ставкою в розмірі 1 відсотка від вартості такого об'єкта нерухомого майна.

11.1.2. Дохід,отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш ніж одного з об'єктів нерухомості,зазначених у підпункті 11.1.1 цього пункту,або від продажу об'єкта нерухомості,іншого ніж зазначене у підпункті 11.1.1 цього пункту,підлягає оподаткуванню за ставкою,визначеною пунктом 7.2 статті 7 цього Закону. 5 %

У такому ж порядку оподатковується дохід від продажу об'єкта незавершеного будівництва.

11.1.3. Дохід від продажу об'єкта нерухомого майна визначається виходячи з ціни,зазначеної у договорі купівлі-продажу,але не нижче оціночної вартості такого нерухомого майна,розрахованої органом,уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до законодавства.

11.1.4. При обміні одного об'єкта нерухомості на інший (інші) кожна сторона договору міни сплачує 50 відсотків від суми податку,розрахованої згідно з положеннями підпунктів 11.1.1 чи 11.1.2 цього пункту,до вартості відповідного відчужуваного такою стороною об'єкта нерухомості.

11.2. Оподаткування операцій з продажу або обміну об'єкта нерухомості,набутого у власність платником податку після набрання чинності цим Законом

11.2.1. Дохід,отриманий платником податку від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року одного з об'єктів нерухомого майна,зазначених у підпункті 11.1.1 пункту 11.1 цієї статті,не оподатковується,якщо загальна площа такого об'єкта нерухомого майна не перевищує 100 квадратних метрів.

У разі якщо площа такого об'єкта нерухомого майна перевищує 100 квадратних метрів,то частина доходу,пропорційна сумі такого перевищення,оподатковується за ставкою в розмірі 1 відсотка від вартості такого об'єкта нерухомого майна.

11.2.2. Дохід,отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш ніж одного з об'єктів нерухомості,зазначених у підпункті 11.1.1 пункту 11.1 цієї статті,або від продажу об'єкта нерухомості,іншого,ніж зазначені у підпункті 11.1.1 пункту 11.1 цієї статті,підлягає оподаткуванню за ставкою,визначеною пунктом 7.2 статті 7 цього Закону. 5%

У такому ж порядку оподатковується дохід від продажу об'єкта незавершеного будівництва.

11.2.3. Дохід від продажу об'єкта нерухомого майна визначається виходячи з ціни,зазначеної в договорі купівлі-продажу,але не нижче оціночної вартості такого об'єкта нерухомого майна,розрахованої органом,уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до законодавства.

11.2.4. При обміні одного об'єкта нерухомості на інший (інші) кожна сторона договору міни сплачує 50 відсотків від суми податку,розрахованої згідно з положеннями підпунктів 11.2.1 або 11.2.2 цього пункту,відповідно до того,який об'єкт нерухомості відчужується,до його вартості.

11.3. Податковим агентом при здійсненні операцій з відчуження об'єктів нерухомого майна,в порядку,передбаченому в статті 11 цього Закону,є нотаріус,який посвідчує відповідний договір за наявності оціночної вартості такого нерухомого майна та документа про сплату податку сторонами договору.

Порядок визначення оціночної вартості нерухомого майна,що підлягає продажу,встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Сума податку самостійно сплачується сторонами (або однією стороною) договору до його нотаріального посвідчення через установи банків у сумі,визначеній податковим агентом.

Нотаріус,який посвідчив договір відчуження об'єкта нерухомості,зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір податковому органу за податковою адресою платника податку у строки,встановлені законом для податкового кварталу.

У разі невчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору відчуження об'єкта нерухомості,за яким здійснено сплату податку,платник податку має право на повернення зайво (надміру) сплаченої суми податку на підставі річної податкової декларації,поданої в установленому порядку та підтверджуючих документів про фактичну сплату податку.

Доходи від операцій з продажу об'єктів нерухомого майна,здійснюваних фізичними особами - нерезидентами,оподатковуються згідно з порядком оподаткування таких доходів,визначеним для резидентів.


На главнуюК статьям

АГЕНТСТВО НЕДВИЖИМОСТИ УКРАИНЫ. Объединение риэлторов и юристов рынка недвижимости Киева. Сopyright ©2004-2012Сopyright ©2004-2012 ICT COMPANY www.infopromua.com. Все права защищены.
Выгодно продадим/сдадим вашу недвижимость
cursor

Оформление заявки

Адвокатское и риелторское объединение Украины предоставляет полный спектр услуг в сфере недвижимости. Мы с радостью готовы предложиться Вам свои услуги по продаже и аренде недвижимости в Киеве и Киевской области.

Оставьте Ваш номер телефона и наш специалист свяжется с Вами в кратчайшие сроки

Ваш номер телефона: